Hoe u uw rauwe ingrediënten in chocolade kunt veranderen?

Hoe maak je van deze grondstof een bruikbaar product? In dit artikel bespreek ik hoe je van je grondstoffen chocolade of cacaopoeder maakt. Met de vele verschillende soorten cacaoproducten om uit te kiezen (chocoladesticks, chocoladerepen, chips, weddenschappen en broodjes), is het hebben van je eigen chocolade "product" een ideaal geschenk omdat het thuis kan worden gemaakt en je het kunt personaliseren om te passen uw individuele behoeften.

Stap 1: Kies voor verwerking uw rauwe ingrediënten. Als je chocoladerepen gaat maken, kun je je vloeibare (cacao)oplossing het beste combineren met minimaal 90% water en een snufje zout. Zorg er ook voor dat de vloeistof minimaal 90 graden Celsius is om verdere verwerking te voorkomen (als je mengsel bijvoorbeeld ei bevat, moet je het misschien eerst afkoelen).

Stap 2: los de vloeistof op en verwijder eventuele toevoegingen. Nadat u uw cacao volledig heeft geïsoleerd, scheidt u de chocolaatjes (het vloeibare gehalte zal ongeveer 90% cacaobestanddelen zijn). Zorg ervoor dat u ongeveer 1,5 tot 2% portie van de liftoplossing achterlaat, die isivatie- en vlokkenvrij is, die zal worden vermalen om stapsgewijs te gebruiken om de chocolade te maken.

Stap 3: Roer al je droge ingrediënten in een blender door elkaar zonder ze te verslaan, want dit zorgt voor een uniforme consistentie. Doe het cacaopoeder in de mix voor de pre-clouded chocolade.

Stap 4: Nadat je je chocolade hebt gemalen (de cacao verkruimeld), voeg je voor een laatste stap gekraakte cacao toe aan het beslag (dit mag niet in de oven worden gedaan, plaats het gewoon in de oven nadat de voor-troebele chocolade is uitgehard ). Als je het te laat in het bakproces hebt toegevoegd, kan het zijn dat je moet wachten tot de chocolade volledig is afgekoeld. Meng eerst het cacaopoeder door de chocolade en roer het dan door de chocolade.

Stap 5: Nadat de eerste 3 stappen zijn gecombineerd om een ​​deeg te vormen, schep je de chocolade in een mengkom en bestuif je met een iets kleinere hoeveelheid bloem. Zet het dan in de oven en laat het iets afkoelen.

Stap 6: breng de chocolade over naar je bakplaat; je kunt dit in het midden plaatsen, maar het kan zijn dat je het allemaal eerder hebt gedaan. De chocolade stolt echter niet aan de randen, dus je moet wachten. Of je kunt je mengsel sauzen, wat aan te raden is, dus verander je gebied van het volgende ronde bord.

Stap 7: Zet na de eerste 7 minuten uitharden je chocolade- en bloemmengsel nog wat langer in de koelkast en je bent klaar om te gaan. Als het niet vers genoeg is, moet je misschien 24 uur wachten voordat je dit chocoladeproduct kunt gebruiken, maar als je deze stappen hebt gevolgd, kun je het een tijdje bewaren.

Misschien vindt u chocolade een gemakkelijk cadeau om te maken. Met een beetje onderzoek zult u zeker de beste chocolade- of cacaoproducten vinden voor uw dierbaren of persoonlijk gebruik.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.