Wat maakt een veganistisch dieet?

Vegan cateraar

Als je erover denkt om veganist te worden, vraag je je misschien af wat een veganistisch voedingssysteem efficiënt maakt. Het meest cruciale onderdeel van een veganistisch dieet is eiwit. In feite beschouwen veel deskundigen eiwit als de sleutel tot het opbouwen van spieren, het verminderen van gewicht en de algehele gezondheid. Eiwit is afkomstig van vele bronnen, maar hier zijn een paar van de meest voorkomende.

Vis, eieren en peulvruchten- Deze zijn een rijke bron van eiwitten, en toevallig ook het meest vullend en goed voor uw gezondheid. Vis, bijvoorbeeld, is een uitstekende bron van omega-3 vetzuren. Een ander voordeel van omega-3 vetzuren is een verlaging van het cholesterolgehalte. Peulvruchten zijn ook een rijke bron van eiwitten en calcium, en zijn ook een goede bron van vitamine C.

Groene planten en bladgroenten- Planten hebben over het algemeen een lagere glycemische index dan dieren, wat betekent dat de bloedsuiker die deze andere processen aanstuurt, de neiging heeft relatief langzamer en stabieler te zijn. Dit is belangrijk omdat de glycemische index van een zetmeel vaak de grootste factor is die de bloedsuikerspiegel van een persoon beïnvloedt.

Hoe je veganisme aan te wakkeren

Koolhydraten- Op dit moment is er geen enkel voedingsmiddel dat meer dan ongeveer 30 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid koolhydraten levert. Het belangrijkste koolhydraatrijke voedingsmiddel is meel, samen met granen, brood en pasta.

Eiwitten – Eiwitten zijn een essentiële voedingsstof. Zij leveren de zogeheten essentiële aminozuren, die door het menselijk lichaam niet uit andere bronnen kunnen worden aangemaakt. Eiwitten zijn meestal afkomstig van vlees, vis of eieren.

Lever/nieren- Werkt gedeeltelijk omdat deze organellen vrij goed bestand zijn tegen gifstoffen en andere toxines.

haar, pezen, schubben – al deze elementen bevatten aanzienlijke hoeveelheden eiwitten. Vezels zijn ook een uitstekende bron van eiwitten.

nagels, haar, huid – alleen huid en haar van dieren kopen – die waarschijnlijk door uw huid zullen worden opgenomen. De vitaminen en mineralen in dierlijke huid zullen moeten worden gemengd met de andere stoffen die u aan uw haar geeft, zoals vitamine A en D. Door deze te mengen met de andere stoffen zal de biologische waarde van uw haar cruciaal zijn.

Belangrijke Cholesterol Redenen

Het is belangrijk om een goed dieet te hebben, want er wordt gezegd: “het beste medicijn is het medicijn dat we eten”. Door gevarieerd te eten, krijgt u alle gevarieerde voedingsstoffen binnen die nodig zijn om goed te functioneren, u goed te voelen, er goed uit te zien en goed te leven.

Dus, wat zijn de cholesterol redenen voor je veganisme?

U zult zien dat zowel plantaardige als dierlijke voedingsmiddelen een gelijk cholesterolgehalte hebben. Het belangrijkste verschil is dat dierlijke voedingsmiddelen gewoonlijk gekookt worden, terwijl plantaardige voedingsmiddelen gewoonlijk rauw of slechts gedeeltelijk gekookt zijn. Omdat dierlijke voedingsmiddelen meestal van dieren worden gemaakt, is hun cholesterolgehalte meestal hoger dan dat van plantaardige voedingsmiddelen.

lees meer:
Catering in Wageningen

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.