Thaise kip

Poelier Den Haag

Chicken poo: kip en gehaktballetjes bereid met een saus van kokos, pandanbladeren, gember, knoflook en sjalotten. Kip-poe is een typisch Nederlandse maaltijd geserveerd met rijst en misosoep. De hoofdingrediënten van het gerecht zijn kip of kippenvlees, bouillon, sojasaus, en gember.olk: de kokoskoek

De stewardah: de goddelijke kip

De nasi lemak: rijst gekookt in kokosmelk

De rolitan: erger dan de spreekwoordelijke vettige lepel

De sirloin steak: gesneden rundvlees, mits het mals is

De snit: ontbeende biefstuk, goed om te mediteren

Het gemarineerde rundvlees: gemarineerd in limoensap en kokosroom

De barbecue: de methode om vlees te bereiden met gloeiende houtskool, die een aangename rooksmaak geeft

De bereidingswijze: roken

Het resultaat: mals vlees, verse smaken en smakelijk eten. Smakelijk eten!

De andere manier van koken wordt ook wel grillen genoemd

Methode: Koken door verhitting

Deze manier van koken maakt gebruik van de rook van houtskool of hout. Het kan de klus klaren als de houtskool er al is, het vlees goed gesneden is en ook de braadtemperatuur zorgvuldig is afgesteld. De meest bekende manier van koken is het grillen van vlees.

Het vlees wordt in kleine, dunne reepjes gesneden, plakken van ongeveer 1 tot 2 cm. Het vlees wordt vervolgens op de grill gelegd, die al heet is, en daar voorzichtig vastgezet. Het is belangrijk dat het vlees de juiste temperatuur heeft, zodat het midden van het vlees licht rozig is. De beste manier om te garen is het vlees op de grill te leggen en het op een relatief hoge temperatuur gedurende een relatief korte tijd te laten garen.

Het is nu tijd voor de authentieke Thaise maaltijd. Bak het vlees, vooral de kip, in kokosolie en een beetje zout. De rest van het voedsel wordt dan toegevoegd aan de binnenste laag van de kokosolie en bedekt met geraspte rode peper. Pas op dat de kokosolie het vlees niet raakt, anders kan het vlees halfgaar worden. Snijd het citroengras in kleine stukjes en meng het met de andere ingrediënten.

Een andere laag van het recept zou zijn om de noedels voor te koken in de hete kokosolie in een mandje van de boomgaard. Daarna wordt de kip of welke andere vis of zeevruchten dan ook die je voor dit recept hebt, toegevoegd en wordt de bereiding afgemaakt in de oven. Dit is een prachtig presenteergerecht als het op een schaal wordt gepresenteerd met groenten en wat saus.

De ‘su’ van het gerecht is het belangrijkste onderdeel van elke curry omdat het de verjongende factor van het gerecht is. Naast het proeven van de authentieke curry, is het ook essentieel om de ‘su’ bij het diner te eten, zodat iedereen verjongd wordt door het exotische aroma van kokosnoot en citroengras.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.