Hoe kies je wijn?

Online wijn bestellen

“Lichte” wijn bestellen, die licht en fruitig zijn, worden meestal gedronken bij vis of kip. De “zwaardere” wijnen, die veel alcohol bevatten, worden daarentegen gedronken bij vlees of vis. De regel is om rode wijn bij vlees te drinken en witte wijn bij vis of minstens één keer per week. Rode wijnen, zoals een Syrah of Shiraz, worden meestal gedronken met toevoeging van boter, truffels, paddenstoelen of bepaalde rode vruchten. Als u rode wijn wilt drinken bij vlees, kunt u het beste kiezen voor een witte wijn bij vis of in ieder geval een witte wijn met toevoeging van boter. Deze regel geldt ook voor rode wijnen: kies een lichte en fruitige rode wijn voor een lekker etentje, en een zwaardere rode bij hetzelfde of een lichtere witte wijn voor de dagen waarop u gewoon plezier wilt maken, zonder u zorgen te maken over uw dieet.

Dankzij toegewijde wijnliefhebbers zijn er de laatste jaren veel nieuwe wijnen en nieuwe keuzes verschenen. Afgezien van de voor de hand liggende geur en smaak van wijn, kunt u er ook achter komen dat deze nieuwe wijnen bekend staan om hun gezondheidsvoordelen. Tenminste, dat is wat velen geloven. Hoe weet een klant nu of een wijn echt een gezondheidsdrank is of niet? Een etiket kan heel lastig te lezen zijn en zelfs voor een getrainde wijnsteward is het lastig uit te vogelen. Ook al geloven velen dat Grenache wijn het meest populair is, met betrekking tot gezondheidsvoordelen, de meeste wijnen worden gebotteld in de veronderstelling dat ze 100% win zijn. Maar als u wijn wilt drinken die het etiket “droge wijn” draagt, moet u zich ervan bewust zijn dat, volgens de Europese Unie, 1,6% van de wijnen in de wereld worden geproduceerd op minder dan 12% van de wijngaarden. Dus als u een rode wijn wilt drinken die gemaakt is van rode druiven, kunt u het beste die uit Californië links laten liggen. Als u wilt genieten van een goede, witte wijn, (de goedkopere) is het raadzaam om die gemaakt in Spanje, Frankrijk of Italië te vermijden. Spanje, vanwege zijn warmere klimaat, eist dat zijn wijnen worden gemaakt met meer van een hartiger giststam, wat resulteert in wijnen met meer fruit en vaak vermenging met alcoholvrije wijnen die elders worden gemaakt. Voor de wijnmeester is Spanje een veilige keuze omdat er een paar wijnhuizen zijn met de beste merken, likeiven, en andere die een subtieler bouquet hebben.

De klassieke champagne is ook een prima partner bij een gesprek of diner. Zorg er wel voor dat hij goed gekoeld blijft, en open niet te veel flessen wijn, anders gaan ze leeg voordat ze de kans krijgen om af te koelen. Je wilt tenslotte niets alcoholisch drinken terwijl je zaken bespreekt. En vergeet niet aan te bieden om de eigen Breng je eigen fles aan je tafelgasten. (Dit kan een gelamineerde hoes zijn die leuk is om te gebruiken als dinerbord of zelfs als gespreksstarter). Breng uw eigen sommelier mee Sommeliers zijn natuurlijk voorstander van het geven van meer grondige beschrijvingen van wijnen, en ze horen het graag van u. Echter, als algemene regel is het waarschijnlijk het beste om uw algemene idee van smaken en aroma’s over te brengen, en dan over te gaan tot de fijnere punten. Als u niet zeker weet of iets juist is, stel dan vragen. Een demonstratie aan de sommelier is vaak de beste manier om te bepalen of een wijn een geschikte keuze is of niet. Het kan ook een goed idee zijn om uw wijnvaardigheden bij te spijkeren tijdens de “tussentijdse” periode dat u op de markt bent. Prijs van uw wijn

Over het algemeen zijn de prijzen het laagst net na Kerstmis. De feestdagen brengen echter een stijging van de vraag naar bepaalde wijnen teweeg, waardoor het een goed moment is om te beginnen met het aanleggen van voorraden. Denk eraan dat het in het buitenland letterlijk een kwestie is van “een paar dollar” in plaats van “een paar duizend”. En het is belangrijk om te letten op de gelegenheid en de “houdbaarheid” van de wijn. Hoewel deze zoete wijnen vaak een houdbaarheidsdatum hebben, is dat meestal niet het geval. Als u echter van plan bent de wijn op kantoor te bewaren of mee te nemen, kunt u maar beter vergezeld gaan van een gedetailleerd plan van hoe u de wijn denkt te gaan gebruiken. Houd uw wijn koel Het is ook belangrijk dat u de deur van de koelkast niet steeds maar open en dicht doet. Wat zich in de koelkast bevindt, moet uit de koelkast worden gehouden. Als u een fles wijn in de koelkast heeft staan, zet hem dan aan de andere kant, maar kies ervoor om hem aan de voorkant van de koelkast te zetten in plaats van aan de achterkant. of onderkant. U zult eerder de deur van de koelkast openen om de inhoud te controleren in plaats van de deur verder naar achteren te openen.

Lees meer

Noten

Delicatesse winkel

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.