De zoete aardappel

Lunch Utrecht

Een typische lunch zou bestaan uit salade, brood, soep, kip met jus of stoofpot (of beide), bonen of linzen, yoghurt, melk of wrongel, koekjes of biscuits, (Sommige culturen hebben zelfs recepten op gedroogd brood gedrukt — zoals de Indiase gelukskoekjes, een lekker koekje gemaakt van rijstpapier en hout), gekookt ei, sladressing, gekookt ei, en thee of koffie.

Veel mensen geloven dat yoghurt werkt als een soort natuurlijk laxeermiddel, waardoor een maag lichter aanvoelt (:-). En alleen het aroma van yoghurt is al een heerlijke maaltijd op zich!

Lyonbonen, ook wel peulvruchten genoemd, die door de Portugezen naar Europa zijn gebracht, zijn een belangrijke bron van voedingsvezels en eiwitten. Ze worden het best vroeg in de ochtend bereid en gegrild om hun smaak te behouden.

Afgezien van hun belang voor de aanvoer van voedingsvezels, hebben vele recente studies ook aangetoond dat zij antioxiderende eigenschappen hebben – afgezien daarvan is hun eiwitgehalte typisch voor dat van tofu.

De kleine graankorrels worden gewoonlijk in hun schelpvorm geconsumeerd, maar onlangs is ontdekt dat zij met succes in het lichaam kunnen worden aangemaakt als een volledig eiwit, ook al bevatten zij meer vocht (13 % vocht, tot 35 % in het geval van havermeel).

Olijf- en roggebessen zijn ook bronnen van voedingsvezels en Talrijke studies hebben het belang ervan in de geneeskunde bevestigd.

Andere interessante eigenschappen van de zaden zijn hun bijdrage tot de controle van de bloedsuikerspiegel, de immuniteit van de kudde, de beenmerg- en eiproduktie, en de gecontroleerde bestralingstherapie.

Het struisvogelzaad is ook bekend om zijn cosmetische kwaliteiten.

De gewone abrikoos, handelsnaam van de zwarte erwt, is een bron van voedingsvezels, ijzer en magnesium. Het is ook gebleken dat ze belangrijke verbruikers zijn van L-carnitine, een natuurlijk voorkomende voedingsstof Koop abrikozen en u zult hun potentieel kunnen benutten en uw honger tot een minimum kunnen beperken.

De meeste voedingsmiddelen zijn door sommige gelukkige mensen beschouwd als objecten van schoonheid. Appels werden al bewonderd van de tijd van de oude Romeinen tot de Renaissance. Vandaag de dag worden bijna alle vruchten en groenten met de grootste nieuwsgierigheid bekeken. Misschien komen we in ons leven zelfs persoonlijk een paar groentegerechten tegen die de moeite waard zijn. Waarom is de aardappel dan niet op de markt gebracht als een van de meest populaire groenten, laat staan als een onmisbaar ingrediënt voor elke keuken? Misschien heeft de ingebakken toestand van de tomaat zelfs deze groente van zijn koninklijke status beroofd?

Welk deel van dit verhaal is waar? Welke groente is het lekkerst in de mond en de kers op de taart van culinaire grootsheid? De zoete aardappel of de knapperige selderijwortel?

Het verrassende antwoord is de nederige ui! Waarom is de ui dan minder populair dan de aardappel?

Lees meer:
Lunchen in Utrecht
High tea in Utrecht

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.