De voordelen van het dragen van veganistische cosmetica

Vegan cosmetica

 

Veel mensen worden vaak afgeschrikt door het idee dierlijke producten te dragen, maar het dragen van veganistische cosmetica blijkt voordelen op te leveren.

In feite zijn er heel wat voordelen verbonden aan het dragen van veganistische cosmetica. Veganisten verbeteren hun welzijn zonder hun hormonen, genetische structuur en andere belangrijke elementen van hun identiteit in gevaar te brengen. Met andere woorden, veganisten worden niet alleen slanker, maar ook gezonder.

Veganisten kunnen altijd andere vormen van biologische kleding dragen, zolang zij daarvoor gekozen hebben. Er zijn veel kledingfabrikanten die kleding maken zonder dierlijke ingrediënten, maar de veganistische versies zijn niet gemaakt van dierlijke producten. Deze kleding is vaak zeer stijlvol en van hoge kwaliteit.

Als je eenmaal de overstap naar veganisme hebt gemaakt, zul je verbaasd zijn over hoe sterk en duurzaam je nieuwe eetpatroon is. Het schrapt zo veel van de slechte cholesterol en andere schadelijke stoffen die gewoonlijk in onze weefsels worden aangetroffen. Hoewel het vaak moeilijk is om ons eetpatroon te veranderen, zul je je lichaam zien veranderen als je eenmaal over de juiste voedingsstoffen beschikt!

Uw lichaam neemt namelijk stikstofverbindingen op uit al het andere voedsel dat u eet. Daardoor worden uw haar en nagels sterker en gezonder. Een dressing van suiker en azijn is echter niet goed voor je haar, omdat het waterstofsulfide bevat – een zwavel met een geur van rotte eieren. Gedroogde zeewierolie is een uitstekende bron van voedingsstoffen en heeft ook anti-aging eigenschappen.

Als je besluit over te stappen op veganisme, is eiwit een van de dingen waar je naar zult moeten kijken. 100 gram niet-vlees organisch eiwit voorziet je van alles wat je nodig hebt, terwijl het ook slechts 190 calorieën levert. Het belangrijkste bij het kiezen van je eiwit is dat het van planten komt, en niet van dieren.

Door plaatselijke producenten van groenten, fruit en eieren te steunen, steunt u ook het milieu. Hier in het VK zijn boerenmarkten uitstekend, omdat ze vaak rechtstreeks van de boeren kopen en vaak de garantie geven dat er geen gevaarlijke bestrijdingsmiddelen en medicijnen worden gebruikt.

Ten slotte zal je bewust zijn van de ethische kwesties die meespelen je ook aanzienlijk helpen om het beste vegan lifestyle-product te kiezen. Dit komt omdat de meest lijdende dieren gekweekt worden, en dat ondersteunt rechtstreeks het argument waarom we geen vlees zouden moeten eten. Ethische veganisten geloven sterk in het niet eten van vlees, en er wordt nu veel onderzoek gedaan naar de effecten van sommige gekweekte dieren. Daarbij gaat het onder meer om de behandeling van dieren, en ook om de hoeveelheid voedsel die zij eten.

Hoewel de populaire veggie-levensstijl stevig is verankerd als een van de meest gezonde levensstijlkeuzen in het huidige Groot-Brittannië, verzetten de regering en sommige vleesproducenten zich nu echter tegen het hele idee van een veggie-leven. De kennelijke reden hiervoor is dat door het verbouwen van gewassen en het produceren van dieren de vleesproductie nu massaal is en dit is niet iets wat kan worden teruggedraaid.

Hoewel het populaire idee van een veggie-levensstijl nu als een verouderd ideaal wordt gebrandmerkt, maken mensen niettemin de verandering naar gezondere ingrediënten en keuzes voor hun gezinnen. Mensen besluiten dat veganisme vanuit milieu- en gezondheidsoogpunt de juiste weg is, en dat het een van de beste manieren is om te leven als je tot deze generatie behoort.

Lees meer:

Dierproefvrije cosmetica

Gift sets

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.