De term Sandwich

Café Vianen

De term “café” werd populair in de Verenigde Staten, Canada en het Verenigd Koninkrijk in de tweede helft van de 20e eeuw. Bars waren besloten plaatsen waar twee of drie mensen rond een tafel zaten en een drankje deelden. De zitplaatsen zijn gewoonlijk semi-formeel opgesteld.

Cafés verkochten hun meeste brood in Deense reeksen, rond coffeeshopprijzen, en werden zo de basis van een sandwich. Op de menukaart van een café staan vele soorten broodjes; de favorieten zijn salami, kip en sla, de keuze van de chef is altijd brood met frieten, die chips worden genoemd, en groenten, zoals de frites, sperziebonen of champignons. Vis en patat waren ook een populaire keuze. Deze sandwiches zijn vandaag de dag nog steeds erg populair.

Een andere populaire sandwich is de BLT, wat staat voor bacon lettuce tomato. Deze bevat het vlees, spek, sla, tomaat en mayonaise, gewikkeld in spek.

BLT bezit veel van dezelfde kenmerken als een gewone sandwich; het enige verschil is dat het brooddeksel spek is in plaats van sla en dat het spek in stukjes is gesneden. Het enige wat u hoeft te doen is uw favoriete spek in de supermarkt of een ander restaurant te vinden en het op dezelfde manier te bereiden als u thuis zou doen. Als het klaar is, kunt u het opeten met de bijgeleverde specerijen of het weggooien om het schoon te maken.

De sandwich is niet uitgevonden in 1730, maar bestaat al minstens 200 jaar eerder. Poplar Town, een kleine gemeenschap in het midden van de jaren 1800 produceerde een sandwich die ze de laurierhout noemden. Ze deden het vlees en het brood in één pot, en gebruikten specerijen en kruiden uit de pot, en kookten het brood met het vlees in dezelfde pot. Laurierhout smaakt een beetje naar cayennepeper, maar is moeilijk te vinden.

Ook het gebruik van een hardhouten vijzel en stamper heeft bijgedragen tot de populariteit van dit broodje. De vijzel en de stamper waren gebruikelijk, karnemelk en eieren zijn ook gebruikt.

Lees meer:
lunch in vianen
lunchen in vianen

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.