Catering voor een groot evenement

Catering Tilburg

Voordat u voedsel gaat kopen voor een groot evenement, moet u zo veel mogelijk over catering leren. Er zijn in principe drie aspecten aan catering – de planningsfase voor het evenement, de fase van het bereiden en verpakken van het eten, en de fase na het evenement. Ik zal me concentreren op de voedselbereiding, vooral omdat die het langst duurt. En ik kan je vertellen dat het bijna altijd veel ingewikkelder is dan je denkt.

De meeste cateraars bieden ook een cateringcontract aan op basis van de datum en de manier waarop het eten zal worden geleverd. Ze werken niet noodzakelijk met het thema dat je plant. Ik herinner me dat vele jaren geleden verschillende leveranciers onder elkaar praatten over wat ze konden doen om het eten aan te passen. Er waren meerdere leveringen nodig voordat de laatste leverancier bedacht wat hij moest doen.

Een goede cateraar zal een gezond afkeuringspercentage hebben. Op een bepaald moment tijdens het proces zal elke catering van een derde partij achterlopen op het schema, het budget overschrijden, of niet goed leveren.

Eén ding dat je moet kunnen doen is eetbaar zijn. Dit is zeer belangrijk. Blijf bij uw leest en beknibbel niet op dit element van uw evenement. Goede cateraars zijn mensen die persoonlijk weten wat het gerecht is en hoe het moet smaken. Hun inspanningen en deskundigheid zullen beloond worden doordat de mensen daar net zo van het eten genieten als de cateraar en de gast van het eten.

Het volgende cruciale, maar vaak over het hoofd geziene element van een catered evenement, is de presentatie. Uw cateraar zal al het eten aan u presenteren, dus u moet een product van hoge kwaliteit hebben. Hij of zij moet geen probleem hebben met het bereiden van overheerlijke gerechten. Het eten moet zo smakelijk en zo goed mogelijk bereid zijn. Terwijl gepresenteerd op een manier die past bij de smaak van uw gasten, moet de verkoop ervan een degelijke, aangename, uitnodigende ervaring zijn. Uw gasten zullen massaal afkomen op dit soort evenementen, zodanig dat mensen, zonder het te weten, weglopen van het “smakelijke” gerecht voordat ze ook maar denken aan het uiterlijk ervan.

Lees meer:
Lunch bestellen in Tilburg

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.